Suomen Yritykset logo

Valitse kunta, alue tai toimiala

Suomen Keilailuliitto - Finlands Bowlingförbund ry


Y-tunnus
02021462

Yhteystiedot

Osoite
Ruusulankatu 3
00260 HELSINKI
Puh
Fax
020 7419669

Toimialat


Esittely

Keilailu sopii kaikille, sillä sen harrastamiseksi ei ole fyysisiä vaatimuksia.

Keilailu on Suomessa laajalle levinnyt harrastus, keilahalleja on maassamme 140 Hangosta Kittilään. Keilaratoja on yli 1400, joten keilailu on kaikkien saavutettavissa.

Keilailu on helppo oppia ja vaikea hallita, koskaan ei koskaan tule täydelliseksi. Siksi laji ottaa helposti pauloihinsa.

Kilpaileminen tulee kuvioihin jo alkuvaiheessa. Aluksi kilpaillaan kavereiden kanssa ja moni siirtyy pian kisaamaan virallisemminkin. Useissa keilahalleissa järjestetään epävirallisia kilpailuja ja sarjoja, joihin osallistumiseen ei vaadita rekisteröitymistä.

Kun halu kilpailla virallisemmin iskee, on kaksi mahdollisuutta: harrastajalisenssi tai rekisteröityminen keilaseuraan. Molemmissa tapauksissa etuna on lisenssivakuutus ja Keilaaja-lehti kotiin kannettuna.

Harrastajalisenssin avulla voi osallistua viikkokilpailuihin ja totutella ”totiseen” kilpailemiseen ja virallisiin sääntöihin. Kun harrastaja haluaa edetä pidemmälle, on edessä rekisteröityminen keilaseuraan. Silloin astuvat mukaan ns. erikoiskilpailut, joissa on jaossa rahapalkintoja, sekä sarjapelit seurajoukkueissa.

Hakusanat